TRASA NOVOG PUTA TUZLA – SARAJEVO PROLAZI DO KRAJA 2014.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić danas je sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem obišao dionicu magistralnog puta M-18 Podpaklenik - Kladanj, kao i dva novoizgrađena mosta na toj dionici.
"Radovi na tim mostovima spadaju u aktivnosti koje se izvode u svrhu izgradnje nove magistralne ceste kojom će se olakšati promet na tom cestovnom pravcu. Radi se o dionici Kladanj-Podpaklenik na magistralnoj cesti Tuzla - Sarajevo gdje će se planinski prevoj Karaula zaobići na način da će se izgraditi četiri mosta, odnosno vijadukta i jedan tunel", izjavio je ministar Bijedić.

 

Kladanj Podpaklenik 01
Kladanj Podpaklenik 02

Izgradnjom nove dionice magistralna cesta Tuzla - Sarajevo trebala bi biti kraća za desetak kilometara, a radi se o najtežoj dionici na toj magistralnoj cesti.

Premijer Čaušević nije krio zadovoljstvo onim što je vidio tokom obilaska. „Na ovaj način ispunjava se višedecenijska želja za bržim i kvalitetnijim povezivanjem dva velika centra u BiH, Tuzle i Sarajeva, a možda i najveću korist će imati građani Živinica i Kladnja koji su i najbliže ovoj dionici", istakao je Čaušević, te dodao da će kvalitetnijom vezom biti bolje iskorištene sirovinske osnove kojima raspolaže ovaj kraj, ali će naše turističke kapacitete učiniti mnogo pristupačnijim.

"Za nastavak radova, odnosno još dva mosta i tunel treba obezbijediti finansijska sredstava i zato smo dobili saglasnost Vlade FBiH, tako da bi u najskorije vrijeme trebalo da se ide i u nastavak tih radova. Rok za izgradnju bi trebao biti 16 mjeseci, ali se nadam da će se možda i skratiti, tako da bismo možda i krajem 2014. imali tu dionicu završenu", kazao je Bijedić.

 

Odjeljenje za informisanje

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15