Letalni ishodi zabrinjavaju i pored pada broja oboljelih

I pored laganog pada parametara kada je u pitanju broj oboljelih ne možemo govoriti o smirivanju epidemiološke situacije, konstatirao je ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije COVID-19.

IMG 0122U posljednjih sedam dana bilo je 46 smrtnih ishoda a trenutno je 114 osoba hospitalizirano na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, od čega 44 na Klinici za zarazne bolesti, 45 na Klinici za plućne bolesti i 25 pacijenata u respiratornom centru.

Prema riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove UKC Tuzla Bahrudina Hadžiefendića, situacija je i dalje loša jer se broj umrlih ne smanjuje i od petka je zabilježen 21 smrtni ishod.

Evidentna je silazna putanja broja oboljelih i u Tuzli, pa je, prema riječima direktora Doma zdravlja „Dr Mustafa Šehović" Tuzla Suada Bijedića, trenutno 307 oboljelih. Još je jednom naglašeno da se vakcinacijom sprječava najgori ishod, što najbolje ilustrira tridesetak osoba sa područja Tuzle čiji simptomi COVID-19 zahvaljujući vakcinaciji imaju izuzetno blagu kliničku sliku.

U posljednjih sedam dana aplicirano je 6345 doza vakcina i proces vakcinacije još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, rečeno je na današnjem sastanku. Na područje TK do sada je stiglo više od 245 800 doza a do sada je upotrijebljeno 222 000.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna