Povećan broj smrtnih ishoda od posljedica zaraze korona virusom

Povećanje broja preminulih osoba od posljedica zaraze virusom COVID 19 na području Tuzlanskog kantona zabilježeno je tokom proteklog vikenda, istaknuto je danas na sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

KOORDINACIONO TIJELO 29.11Od 26. do 29. novembra 2021. godine odnosno tokom vikenda evidentirano je 26 smrtnih ishoda od posljedica COVID-a 19 na području TK, što predstavlja najveći broj smrtnih ishoda u tako kratkom periodu od početka pandemije izazvane korona virusom. Naglašeno je, da je nijedan od 26 preminulih pacijenata nije bio vakcinisan.

Prema riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla, doc.dr. Bahrudina Hadžiefendića trenutno je u UKC-u Tuzla hospitalizirano 140 pacijenata, od kojih je 21 u Respiratornom centru, dok su ostali smješteni u Klinici za plućne bolesti i Infektivnoj klinici. Također u covid odljeljenju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla hospitalizirano je 4 djeteta i 4 majke, dok je u covid odjeljenju Ginekološko-akušerske klinike hospitalizirano 5 pacijentica, dvije porodilje i tri trudnice.

Najavljeno je da tekuće sedmice, odnosno od 2. decembra 2021. godine u okviru UKC-a Tuzla počinje vakcinacija trećom dozom vakcine, za što je prijavljeno 2000 zdravstvenih radnika, za koje su obezbijeđene vakcine.

Utvrđeni su dalji koraci u pogledu formiranja posebnog covid odjeljenja pri UKC-u Tuzla i angažovanja dodatnog medicinskog osoblja u toj zdravstvenoj ustanovi.

Koordinaciono tijelo još jednom apeluje na građane Tuzlanskog kantona da se vakcinišu i time preveniraju obolijevanje ili teške simptome COVID-a 19.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna