BITAN JE ZAJEDNIČKI PUT

Da je sadašnju tešku etapu u društvenom životu u svim kantonima moguće preći stvaranjem sfera u kojima su vrijednosti konstantne, složili su se i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čuašević i gost, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović tokom današnjeg, prvog zvaničnog sastanka.

 

ImamNeki od problema, poput osiguranja nastave iz nacionalne grupe predmeta učenicima iz Konjević Polja, mobilizirao je sve relevantne sagovornike i postoje nagovještaji da će ovih dana biti riješen, kazao je muftija Fazlović zahvalivši se na angažmanu resornog kantonalnog ministra Adema Šehidića. Ističući da je obrazovanje jedna od važnijih veza muftija Fazlović je, zadovoljan dosadašnjom saradnjom, ukazao na važnost komunikacije i otvorenih vrata.
Nakon što je gosta upoznao sa detaljima vezanim za promjene u sastavu Vlade TK, premijer Čaušević je obećao pomoći i projekte povratka kako bi povratnici mogli živjeti od svog rada. Premijer je ovom prilikom pokazao interes i za problem Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji – Memići, koji još uvijek, prema riječima muftije Fazlovića, nije adekvatno normativno regulisan. Današnjem sastanku prisustvovala je i ministrica zdravstva TK Nermina Hadžigrahić.

 

 

 Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15