PRIJEM ZA DOBITNIKA SREBRNOG MEDVJEDA

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić Vukadinović primili su danas u posjetu Nazifa Mujića, dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. Filmskom festivalu u Berlinu.

 

PRIJEM ZA DOBITNIKA SREBRNOG MEDVJEDA

„Ovo je prilika da Vam se zahvalimo i čestitamo Vam na osvojenoj nagradi, koja, obzirom na tematiku filma „Epizoda u životu berača željeza“ svima nama ukazuje na težak socijalni položaj ljudi koji žive u našoj okolini i podsjeća na obavezu svih nas da činimo i dodatne napore u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život svih građana“, rekli su ovom prilikom premijer Čaušević i ministrica Avdibašić Vukadinović, te istakli da će Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa mogućnostima pružiti podršku i pomoć cjelokupnoj romskoj populaciji.

Ovom prilikom premijer Čaušević je još jednom ukazao na potrebu sistemskog rješavanja zdravstvenog osiguranja i uopšte prava na pristup osnovnoj medicinskoj zaštiti, svih građana Bosne i Hercegovine, bez obzira radi li se o uposlenim licima, nezaposlenim, prijavljenim ili licima koja nisu prijavljena na evidenciju službe za zapošljavanje.

Gospodin Mujić se Premijeru i Ministrici zahvalio na čestitkama, te istakao da je „Medo“, kako ga on i njegova supruga zovu, nešto neprocjenjivo u njihovim životima. „Supruga Senada i ja smo izgubili bebu i „Medo“ je danas nama kao naše dijete“ emotivno je rekao Nazif, za kojem su Premijer i Ministrica poželjeli da u budućnosti proživljava „samo bolje i radosnije životne epizode“.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15