KANTONALNI PRAVOBRANILAC STUPIO NA DUŽNOST

Davanjem svečane izjave pred Premijerom Tuzlanskog kantona Fatima Alihodžić dipl. pravnik danas je stupila na dužnost Kantonalnog pravobranioca. Naime, Vlada je na nedavno održanoj 26. vanrednoj sjednici Fatimu Alihodžić imenovala na dužnost Kantonalnog pravobranioca na period od četiri godine, a današnjim davanjem izjave ispunjeni su i formalni uslovi za obavljanje ove izuzetno odgovorne službe kada je riječ o zaštiti imovine i imovinskih interesa Tuzlanskog kantona.

 

KANTONALNI PRAVOBRANILAC STUPIO NA DUŽNOST
KANTONALNI PRAVOBRANILAC STUPIO NA DUŽNOST

Pravobraniteljica Alihodžić se nakon davanja izjave zahvalila Premijeru, Ministru i Vladi Tuzlanskog kantona u cjelini na ukazanom povjerenju te istakla da će povjerenu dužnost obavljati savjesno i odgovorno.

Ovom svečanom činu su, osim premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića, prisustvovali ministar pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Alen Taletović i pomoćnik Ministra za pravosuđe i upravu Ruzmira Bajrić, koji su nakon davanja izjave gospođici Alihodžić čestitali na imenovanju.

 


Odjeljenje za informisanje

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15