Regionalna saradnja šansa za budućnost

Preduslov za široku regionalnu saradnju stvoren je današnjim potpisivanjem Protokola o saradnji između Autonomne Pokrajine Vojvodina (Republika Srbija) i Tuzlanskog kantona. 

Dokument je u ime Vlade Tuzlanskog kantona potpisao premijer Sead Čaušević a delegaciju su činili Petar Simić, ministar razvoja i poduzetništva, Senaid Hadžić, ministar saobraćaja, trgovine i turizma, Sead Hasić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Adem Šehidić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Jasna Hivziefendić, savjetnica premijera.

„Ovim protokolom mi smo otvorili vrata svim institucijama da mogu brže, jednostavnije i kvalitetnije uspostavljat saradnju i dogovarati projekte koje radimo. Ono što izdvajamo su aktivnosti vezane za evropske fondove. Mi već imamo saradnju sa nekoliko županija iz Republike Hrvatske a zajednička je ideja da to bude jedna široka regija u kojoj bi bili mi, dvije županije iz Hrvatske, Vojvodina i Pečuh iz Mađarske koji otprilike čine širu regiju i koja ima zaista velike mogućnosti", rekao je ovom prilikom premijer Čaušević.
Bojan Pajtić, predsjednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine naglasio je da „stvaranjem konteksta za regionalno povezivanje dijelimo zajedničke ambicije i činimo korak ka evropskim integracijama što je danas i simbolično naglašeno pristupnim pregovorima Republike Srbije sa Evropskom Unijom. Naše su privrede kompatibilne. Kada uzmemo u obzir činjenicu da je izvoz iz Vojvodine u Bosnu i Hercegovinu bio 486 miliona dolara u prošloj godini a da je uvoz bio 103 miliona, vidimo da je izuzetno intenzivna trgovinska saradnja", rekao je predsjednik Vlade AP Vojvodina Bojan Pajtić.
Ovom prilikom je kazano da će biti intenzivirana saradnja kada je u pitanju privreda, prije svega poduzetništvo, mala i srednja preduzeća, turizam, saobraćaj, kultura i poljoprivreda te formirano koordinaciono tijelo.
Delegaciju Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodina činili su Miroslav Vasin, potpredsjednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Dejan Avdalović, savjetnik predsjednika Vlade Vojvodine, Goran Mihajlović, viši savjetnik za odnose sa javnošću u Birou za odnose sa javnošću te Dejan Kovačević, stručni saradnik u Pokrajinskom sekretarijatu za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Protokol Vojvodina 1
Protokol Vojvodina 2

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15