Javna čestitka povodom Dana oslobođenja Tuzle

Povodom 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Opširnije...

Vlada Tuzlanskog kantona nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog kantona danas je sa učenicima potpisao ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović. Ovom svečanom činu prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, te je istaknuo da se radi o sasvim novom projektu Vlade Tuzlanskog kantona, a kojom se nastoji uvesti sistemska briga za djecu koja se trude i postižu zavidne rezltate.

Opširnije...

Vlada TK obilježila 30. godišnjicu formiranja 2. korpusa ARBiH

U povodu obilježavanja 30. godišnjice od formiranja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i na spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

Opširnije...

Završen projekat primarne vodovodne mreže u Poljicu

Na danas održanoj konferenciji za medije premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Emir Begić predstavili su uspješno okončan projekat izgradnje primarne vodovodne mreže dužine ukupno 20 kilometara. Kako je istaknuto radi se o prvoj fazi znatno većeg projekta, izgradnje Vodovoda u Poljicu Gornjem i vodosnabdijevanja stanovnika ovog kraja.

Opširnije...

Promptne aktivnosti Vlade TK ka unaprjeđenju zdravstvenih usluga

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića ministrica zdravstva TK Dajana Čolić potpisala je danas Sporazum o sufinansiranju nabavke medicinske opreme sa v.d. direktorom JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla Denijalom Tulumovićem. Ovim sporazumom se Vlada TK obavezuje da će prema UKC-u Tuzla transferirati 500.000 KM, prebačenih sa viših nivoa vlasti odlukom Vlade Federacije, za nabavku linearnog akceleratora.

Opširnije...

Čestitka u povodu 30. godišnjice 2. korpusa ARBiH

U povodu 30. godišnjice 2. korpusa ARBiH premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku u kojoj se kaže:

„Svim građanima Tuzlanskog kantona, a posebno pripadnicima 2. korpusa Armije RBiH, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke u povodu 30. godišnjice od formiranja Korpusa.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15