Program obilježavanja dječje nedjelje

U okviru obilježavanja Dječje nedjelje, koja se u Federaciji BiH obilježava od 03.10. - 09.10.2022. godine, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, u saradnji sa organizacijama koje se bave unaprjeđenjem ukupne društvene brige o djeci, uradilo je Program obilježavanja na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.
U prilogu akta dostavljamo vam Program obilježavanja Dječje nedjelje na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu kako bi ste propratili programske aktivnosti i na taj način doprinijeli unaprjeđenju ukupne društvene brige o djeci.
Obilježavanje Dječje nedjelje ima za cilj unaprjeđenje društvene brige o djeci, ali i podsticanje privrednih društava, poslodavaca i drugih pravnih i fizičkih lica na obaveze uplate sredstava na ime Dječje nedjelje u toku oktobra.

Sufinansiranje projekata u oblasti tjelesne kulture i sporta

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u četvrtak 29.09.2022. godine u 13:00 h u Plavoj sali JU Bosanskog kulturnog centra u Tuzli potpisati ugovore sa sportskim organizacijama koje su ispunile uslove Javnog poziva za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta resornog ministra OŠ „Podorašje“

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetit će JU Osnovna škola „Podorašje" u Podorašju u četvrtak, 29.9.2022. godine sa početkom u 11:00 sati.
Razlog posjete su uspješno okončani projekti koji su imali za cilj stvaranje boljih uslova za odgojno-obrazovni rad, a koje je provodio menadžment škole uz podršku Vlade Tuzlanskog kanona, Ministarstva obrazovanja i nauke TK, domaćih i međunarodnih organizacija i privrednika.
Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Završetak projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Poljicu

Povodom prezentacije realizacije projekta izgradnje primarne vodovodne mreže dužine 20 km ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Emir Begić održat će press konferenciju u Dom kulture u Poljicu u četvrtak, 29. septembra 2022. godine u 11:00 h.

Radi se o zajedničkom projektu Vlade TK i Grada Lukavca, za čiju je realizaciju Vlada izdvojila oko 600.000 KM.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje sporazuma o nabavci opreme UKC-u Tuzla

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić potpisat će Sporazum sa direktorom UKC Tuzla Denijalom Tulumovićem u četvrtak, 29. septembra 2022. godine u 10:00 sati u sali za sjednice Vlade TK.

Predmet Sporazuma je nabavka medicinske opreme u cilju održavanja i unaprjeđenja dostignutog standarda kvaliteta zdravstvenih usluga u oblasti radioterapije za onkološke pacijente u Klinici za onkologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje ugovora za stipendiranje nadarenih studenata i učenika osnovnih škola

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u petak 30.9.2022.godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, sa početkom u 11 sati, organizira svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima javnih visokoškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola.

Prije potpisivanja ugovora sa studentima i roditeljima/starateljima nadarenih osnovaca, u 10,45 sati medijima će se obratiti:

- premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić,

- ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović,

- studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Belkisa Hasanović,

- studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Kenana Ljuca.

Molim da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15