Po zanimanju sam dipl. veterinar, rođena u Zagrebu rođ 1966, diplomirala 1991 i državljanka RH

Vaše ime: Sanja Bišof
Vaše pitanje: Oprostite ako nije pitanje iz vaše oblasti ali vaš kontakt sam našla na internetu, imam kratak upit.
Po zanimanju sam dipl veterinar, rođena u Zagrebu rođ 1966, diplomirala 1991 i državljanka RH, imam položen stručni ispit u RH, sada živim u Tuzli (brak) i voljela bi verificirati diplomu ali imam pitanje da li i koji su uvjeti ako je potrebno polagati opet stručni ispit i koji su uvijeti za dobivanje licence za rad u federaciji u tuzlanskom kantonu. I molila bih vas da li me možete uputiti kakvo je stanje sto se tiče osnivanja privatne veterinarske ljekarne i koji su pravilnici koji to propisuju. Hvala unaprijed na odgovoru.

Resor: Poljoprivreda vodoprivreda i šumarstvo
Odgovor: Postovana,
Pitanje koje ste nam postavili nije u resoru Vlade Tuzlanskog kantona, ali smo se potrudili da dodjemo do osnovnih informacija, na osnovu cega vas mozemo uputiti i dalje usmjeriti da ne "lutate".
Nostrifikacija vase diplome vrsi se na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, obzirom da u Tuzlanskom kantonu nema takvog fakulteta. Veterinari strucne ispite polazu u Federalnom ministarstvu poljoprivrede gdje se mozete informisati i za licencu i sve druge detalje. U Veterinarskom zavodu Tuzlanskog kantona su nas uputili na dr. Nadu Rajković, koja je Pomocnik resornog ministra i koja ce Vam moci datzi detaljnije informacije ili Vas dalje uputiti.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15