U PROTEKLOJ SEDMICI 87 GRAĐANA DAROVALO KRV

Protekloj sedmici organizirane su četiri planske i jedna neplanirana akcija darivanja krvi. Akcije su organizirane od strane Poliklinike za transfuziologiju i organizacija Crvenog križa/krsta općina Tuzla, Kladanj i Srebrenik. Darivanju krvi odazvalo se devedeset sedam (97) građana našeg kantona, od kojih je krv darovalo osamdeset sedmoro (87), dok desetoro (10) nije zadovoljilo kriterij za darivanje krvi.
Akcije su organizirane za firmu Radionice Šićki Brod kojoj se odazvalo 12 građana koja su i darovala krv, za stanovništvo mjesnih zajednica općine Kladanj kojoj se odazvalo 16 građana od kojih je krv darovalo njih 14, na području mjesnih zajednica Rapatnica i Srebrenik Centar na području općine Srebrenik akciji se odazvalo 55 građana, a krv je darovalo 48. Pored planiranih akcija u neplaniranoj akciji MUP-a TK-a u PU Tuzla se odazvalo 6 uposlenika, a 5 je darovalo krv, u PU Živinice 5 uposlenika je darovalo krv, a u PU Srebrenik krv je darovalo troje uposlenika.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15