E.K. predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a zbog KD Prijevara

Policijski službenici PU Živinice – PS Kladanj su dana 20.10.2014.godine lišili slobode E.K., rođen 1982.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana, počinio dva krivična djela Prijevara, tako što je lažno se predstavljajući kao službena osoba uposlena u Federalnoj inspekciji za trgovinu naplatio novčanu kaznu u dvije trgovinske radnje na području općine Kladanj zbog navodne nepravilnosti u poslovanju.

 

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, a policijski služenici OKP PU Živinice su poduzeli mjere i radnje na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade, E.K. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinio dva krivična djela Prijevara iz člana 294. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

Press služba MUP TK

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15