Uprava policije MUP TK – Izvršeni pretresi na četiri lokacije u Tuzli

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su danas, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretrese na četiri lokacije u Tuzli, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: provalnički alat (dva ključa „lomača"), 40 kom. metaka, pištolj 7,62 mm sa jednim okvirom i šest metaka, okvir za pištolj sa devet metaka, skrivač plamena za pištolj, te mobilni telefon.

Ovom prilikom, lišeni su slobode S.H., rođen 1992.godine i S.S., rođen 1985.godine oba nastanjena u Tuzli, koji su privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje su pušteni.
Nakon dokumentovanja, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će protiv S.S. biti dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje vatrenog oružja u vezi sa članom 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije TK-a, dok su za jedan dio pronađenih predmeta u toku daljnje provjere.

 

Press služba MUP TK

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15