Održana svečanost polaganja zakletve

Nakon uspješno završene osnovne policijske obuke, jučer je u prostorijama Policijske uprave Lukavac, održana svečanost polaganja zakletve i uručivanja policijskih znački kadetima XXIV generacije Policijske akademije FMUP-a, u prisustvu menadžmenta MUP-a TK-a, PU Lukavac, rodbine i prijatelja.

Polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem Ugovora, 32 kadeta su zasnovala radni odnos u organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a TK-a kao policijski službenici Tuzlanskog kantona, koji će zajedno sa svojim kolegama krenuti u izvršavanje zahtjevnih i odgovornih poslova i zadataka u oblasti sigurnosti.

U svom obraćanju, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić uputio je posebne čestitke kadetima za uspješno završeno školovanje i postignute rezultate, te naglasio da je za njihovo školovanje Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila značajna novčana sredstva.

Policijske značke kadetima uručio je policijski komesar Fadil Šljivić, koji je ovom prilikom istakao uvjerenje da će svi oni opravdati ukazano povjerenje, te da će časno i pošteno obavljati policijski posao, štiteći ličnu i imovinsku sigurnost građana.

1 polaganje zakletve
2 polaganje zakletve
3 polaganje zakletve
04 polaganje zakletve
05 polaganje zakletve

Press služba MUP TK

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15