POTPISANI UGOVORI ZA NABAVKU GRAĐEVINSKOG MATERIJALA POVRATNICIMA

Ugovore o donaciji finansijskih sredstava za nabavku građevinskog materijala, ukupne vrijednosti od 280.000,00 KM, danas je sa prvom grupom povratnika i raseljenih lica, u prostorijama Vlade potpisao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić. Ovime je nastavljena dugogodišnja kontinuirana aktivnost Vlade Tuzlanskog kantona da pomaže povratak prognanih na svoja prijeratna ognjišta.

21122012 MRSPP 1
21122012 MRSPP 2

Pomenuta finansijska sredstva, koja je iz Budžeta za 2012. godinu obezbjedila Vlada Tuzlanskog kantona, kao podrška povratku raseljenih i izbjeglih lica u predratna prebivališta, izdvojena su za nabavku 57 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica i 20 paketa za izgradnju gospodarskih objekata povratnicima na područje Tuzlanskog kantona i 13 opština Republike Srpske.

Ministar Hasić istakao je da će ovakve aktivnosti ministarstva biti nastavljene i u narednom periodu, te dodao kako se nada da će priča o izgradnji stambenih objekata uskoro biti pri kraju kako bi se mogli posvetiti drugim projektima bitnim za održivi povratak. "Jedan od prioritetnih projekata jeste zapošljavanje povratnika, na čijoj je realizaciji ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona već počelo sa radom, a za što što je prošle godine izdvojeno 139.000,00 KM."


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna