Ministar Begić obišao farmu Milo selo

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Emir Begić posjetio je farmu Milo selo na Ozrenu kod Lukavca gdje je danas savladan veliki požar. U požaru srećom nije bilo ljudskih žrtava i spašena je većina životinja a materijalna šteta je ogromna.

milo selo„Razmotrićemo sve mogućnosti na koji način će vlada Tuzlanskog kantona moći pomoći, što interventno, u cilju otklanjanja hitnih posljedica ovog požara i štete a i nekih konkretnim mjerama u narednom periodu kako bi se ponovo obnovila proizvodnja po kojoj je Lukavac i Tuzlanski kanton bio prepoznatljiv", kazao je ovom prilikom ministar Begić.

Sagledavajući posljedice požara jedan od vlasnika farme Mevludin Čeliković kaže da su stradali štala, izmuzište i kompletna oprema te da će u narednom periodu biti teško izaći na kraj sa prehranom i opsluživanjem životinja zbog nedostatka infrastrukture.

„Moram pohvaliti sve svoje uposlenike jer su se maksimalno trudili da spasu, pod broj jedan, životinje. Dobar dio životinja je spašen međutim nismo uspjeli nažalost sve spasiti. S druge strane ja sam jako sretan da nije bilo ozbiljnijih posljedica po ljude, da nema povrijeđenih", kazao je Čeliković.

Ministar Begić naglašava da je ova farma bila svojevrsan brend lukavačke opštine i TK. „Ovo je farma koja je bila prepoznatljiva mnogo šire, sa mnogim osvojenim nagradama za svoje proizvode i cilj nam je da ovo što prije osposobimo i vratimo u funkciju", kazao je ministar Begić koji je na farmu Milo selo došao kako bi dobio informacije o potrebama farme nakon požara.

„Teško je bilo šta sada reći o kojoj vrsti pomoći je riječ ali u narednom periodu ćemo imati više informacija sa kojima ćemo izaći u javnost", kazao je resorni ministar.

Farma Milo selo je pored proizvodnje visokokvalitetnog kozjeg mlijeka i sira predstavljala je i turističko odredište.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15