Iznalaženje budućih modela saradnje u poljoprivredi Turske i TK

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Emir Begić primio je jučer savjetnika za poljoprivredu i šumarstvo pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovovini Hakana Eryilmaza.

tur savj za poljopBila je to prilika da resorni ministar Begić gosta upozna sa stanjem u poljoprivredi na području TK, potencijalima u ovoj oblasti i mogućim posljedicama ratne krize na predstojeću sjetvu, naglašavajući da resorno Ministarstvo čini sve kako bi poljoprednici na vrijeme dobili novčane poticaje i posijali što veće površine.

Tema sastanka, između ostalog, bilo je i iznalaženje budućih modela saradnje kada su u pitanju kreditne linije za kupovinu mehanizacije u poljoprivredi.

Postoji još mnogo prostora za napredak i uspješnu poljoprivrednu saradnju, zaključeno je na sastanku, uz okvirni dogovor za buduće zajedničke projekte.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15