Podrška resornog ministarstva simpoziju o poljoprivredi i zaštiti okoliša

Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević razgovarajo je sa prof. dr. Huseinom Keranom sa Tehnološkog fakulteta UNTZ-a o predstojećem Međunarodnom naučno-stručnom simpoziju pod nazivom „Poljoprivredna proizvodnja i zaštita okoliša u funkciji razvoja ruralnih područja" koji bi uskoro trebao biti održan u Tuzli.

290318posjeta studenata markica„Naš interes je da razvijamo poljoprivredu na području TK kao i ruralni razvoj i sve što u tom smislu budemo mogli kao ministarstvo mi ćemo učiniti da simpozij koji organizuje akademska zajednica bude na većem nivou i dobije svoje mjesto i značaj u javnom prostoru", rekao je ovom prilikom ministar Klinčević. Pripremne aktivnosti su u toku, a cilj je da ove godine Međunarodni simpozij poljoprivredne proizvodnje i zaštite okoliša okupi što veći broj stručnjaka, ali i poljoprivrednika iz ove oblasti.
Sajam, koji se pokazao kao uspješan projekt Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli održava se već petu godinu. Prošle godine okupio je stručnjake iz BiH i država regiona, a premao riječima prof. Kerana ove godine očekuju veći broj gostiju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15