USAID/Sweden FARMA II projekat objavio tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) je 19.09.2016. godine objavio tri poziva za dodjelu bespovratnih sredstava po slijedećim oblastima:


- poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća,
- podrška ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog bilja,
- poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja.

Na navedene pozive mogu aplicirati organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine, izuzev fizičkih lica.
Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ), te u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 19. oktobra 2016. godine.
USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Mostaru 5. oktobra 2016. godine u 11:00 sati za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja (lokacija će biti određena naknadno), te u Sarajevu 6. oktobra u 11:00 sati za preostala dva javna poziva. Na ovim sastancima zainteresiranim subjektima će biti pružene sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Više informacija o uslovima apliciranja, aplikacione obrasce i drugu potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na slijedećem linku:

http://farmabih.ba/bs/press/pozivi/grantovi 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna