Poljoprivredni poticaji prema spisku prioritenih plaćanja

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić razgovarao je danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja sa područja Tuzlanskog kantona o mogućnostima isplate zaostalih poticaja iz 2015. godine, koji se finansiraju iz kantonalnog budžeta.

Isplata će, rečeno je ovom prilikom, biti u što kraćem roku a zavisit će od priliva sredstava u kantonalnu kasu. Ministarstvo poljoprivrede je sačinilo spisak prioritetnih plaćanja za proizvodnje među kojima su muzna grla, nasadi jagodičastog voća, kukuruz, kornišoni, gljive te regresirane kamate i povrat u visini od oko milion KM.
Prema riječima ministra finansija Jakuba Suljkanovića u naredna dva mjeseca bit će dat prioritet isplati poljoprivrednih poticaja a Tuzlanski kanton će se držati dinamike isplate kao i prethodne godine kada su poljoprivrednicima sa ovog područja, među prvima u FBiH, bili isplaćeni poticaji iz 2014. godine.
Ovom je prilikom bilo riječi i o problemima s kojim se susreću poljoprivrednici TK kada su u pitanju neisplaćene nadoknada štete prouzrokovane poplavama u 2014. godini te raspodjela sredstava sa Federalnog budžeta.
Budući da je Federalna vlada ovih dana usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom FBiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.800.000 KM, resorni kantonalni ministar je izrazio nadu da će uskoro uslijediti i planirano izmirenje dijela duga prema poljoprivrednicima sa TK.
O ovoj problematici bit će riječi i tokom službene posjete federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića koja će biti održana na poziv premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna