Resorni ministar razgovarao sa poljoprivrednicima TK

Predstavnici poljoprivrednih udruženja TK koji su danas organizovali proteste razgovarali su sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK Abdulahom Zukićem.

SASTANAK MINISTARSTVO POLJOPRIVREDEMinistar je ovom prilikom istaknuo da je upoznat s njihovim problemima, ali da ne postoje zakonski okviri da se ispoštuju zahtjevi poljoprivrednika koji se odnose na oslobađanje plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta zbog elementarne nepogode u 2014. godini te umanjenje cijena zakupa zemljišta za 50 % zbog ovogodišnje suše.
„Moram naglasiti da 70 posto sredstava od zakupa pripada općinama, a 30 Kantonu, a nijedna općina nije donijela odluku da se odriče tih sredstava, samo zaključak", kazao je ministar Zukić te istaknuo da će „Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva učiniti što je u mogućnosti, ali mi ne možemo kršiti Zakon" , kazao je on.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15