Podrška daljem razvoju SKPC „Mejdan“

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima Sportsko-kulturno-privrednog centra "Mejdan" Tuzla Edinom Buševcem i Jasenkom Elezovićem.

IMG 6344Na sastanku se razgovaralo o načinu na koji se može izvršiti izgradnja i obnova infrastrukture te realizacija drugih za sport važnih projekata. Saradnja Ministarstva i SKPC „Mejdan" Tuzla od velike je važnosti za unaprjeđenje u oblasti sporta, naveli su ovom prilikom predstavnici SKPC.

Ministrica Mijatović obećala je podršku Ministarstva u okviru svojih nadležnosti te je najavila skoru posjetu SKPC „Mejdan".

Mejdan je otvoren 1984. godine i od tada do danas jedan je od zaštitnih znakova grada Tuzle, elaborirano je ovom prilikom te rečeno da je Centar dobio naziv Mejdan po istoimenom naselju u kojem je smješten. Mejdan je trenutno dom OKK Sloboda, RK Sloboda, ŽKK Jedinstvo, ali se koristi i za odigravanje međunarodnih utakmica i mečeva u različitim sportovima, kao i za organizaciju različitih sportskih takmičenja, istaknuto je na sastanku te naglašeno da Centar služi i kao koncertna dvorana, te za organizaciju privrednih sajmova i konferencijskih skupova.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15