Malonogometni prvaci države kod ministra Mićanovića

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović sa savjetnikom za sport Lejlom Elezović primio je danas predstavnike Uprave Futsal kluba „Salines Tuzla City" koji su ove godine osvojili titulu prvaka BiH u futsalu. Predsjednik Skupštine Kluba Boris Filipović, Radan Pavljašević i Željko Tomić ovom su prilikom predstavili planove za nastup u UEFA Ligi prvaka čiji bi domaćin trebala biti Tuzla.

IMG 3831Ministar Mićanović čestitao je na uspjehu predstavnicima kluba koji je u relativno kratkom periodu, od 2013. godine, uspio u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine ostvariti tako značajan rezultat. „Podrška ovom, kao i svim sportovima koji postižu uspjehe neće izostati", rekao je ministar Mićanović naglasivši da je intencija Ministarstva na čijem je on čelu kao i Vlade Tuzlanskog kantona da raspodjela sredstava namijenjenih za sport bude poštenija i ravnomjernija te da oni koji postignu dobre rezultate mogu očekivati finansijsku i institucionalnu podršku.
Predstavnici Uprave zahvalili su se na dosadašnjoj podršci naglasivši da im je u predstojećoj organizaciji takmičenja Lige prvaka neophodna podrška Vlade TK.
I pored ne tako velikih sredstava kojima resorno ministarstvo raspolaže za oblast sporta ministar Mićanović je kazao da će nastojati da u skladu sa ostvarenim rezultatom pomoć malonogmetnom klubu bude bolja nego do sada.

 

 

IMG 3830

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna