Vijesti iz Vlade

Okrugli sto o nacrtu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBIH

U svrhu unapređenja regulatornog okvira za poslovanje obrtnika, u proteklom periodu je urađen nacrt novog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima Federacije BiH prihvaćen od strane Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

 

09062017Trenutno se sprovodi javna rasprava u svrhu izrade prijedloga Zakona te Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Obrtničkom komorom Tuzlanskog kantona organizuje okrugli sto o nacrtu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH.

 

Okrugli sto će se održati u ponedjeljak 12.06.2017. godine sa početkom u 12.00 h u Kongresnoj sali Bosanskog kulturnog centra (BKC) Tuzla.

 

 

Na okruglom stolu se očekuje učešće predstavnika obrađivača Zakona Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta gosp. Mehmeda Zolja, predsjednika Obrtničke komore Federacije BiH gosp. Željka Babića, predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, gradskih/općinskih službi nadležnih za oblast obrta sa područja Tuzlanskog kantona, kao i predstavnika udruženja obrtnika i drugih relevantnih institucija za pitanja obrtništva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Okrugli sto o nacrtu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBIH