Vijesti iz Vlade

Radna sesija za unaprjeđenje regulatornog okvira za projekte Javno-privatnog partnerstva u Tuzlanskom kantonu

U svrhu unaprjeđenja regulatornog okvira za projekte javno-privatnog partnerstva, Vlada Tuzlanskog kantona je uspostavila saradnju sa USAID-ovim Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) čiji predstavnici pružaju tehničku i stručnu podršku Radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu ili novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona.


U proteklom periodu, Radna grupa za izradu nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu odnosno Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona izradila je radni materijal koji će se finalizirati tokom radnih sesija sa predstavnicima USAID/SGIP projekta koje će se održati 05. i 06. juna 2017. godine u Motelu Royal u Tuzli.


Aktivnosti izrade nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu ili novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona sprovode se u svrhu pojednostavljenja procesa uspostave projekata javno-privatnog partnerstva na području Tuzlanskog kantona, kako bi se potakla saradnja javnog i privatnog sektora na realizaciji projekata koji će za cilj imati unapređenje kvalitete života stanovnika Tuzlanskog kantona i doprinos cjelokupnom privrednom razvoju.
Ovim putem vas pozivamo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

 

Prilog:

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Radna sesija za unaprjeđenje regulatornog okvira za projekte Javno-privatnog partnerstva u Tuzlanskom kantonu