Vijesti iz Vlade

Projekti iz Tuzlanskog kantona na Sarajevo Business Forumu 2017

U Sarajevu je 22. i 23. maja 2017. godine uspješno održana vodeća investicijska konferencija u regiji jugoistočne Evrope - Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, koja je ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupila gotovo 1.700 učesnika iz 30 zemalja svijeta.

 

24052017-1Već osmu godinu, Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

 

Investitorima je na ovogodišnjoj konferenciji SBF, koja je održana pod motom "Jedan region – jedna ekonomija", predstavljeno i nekoliko projekata iz Tuzlanskog kantona. Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je, u saradnji sa partnerima, predstavilo dva projektna prijedloga na ovogodišnjem SBF-u, i to projekat „Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika" u saradnji sa Udruženjem Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Gradačca, i projekat „Nexus Development Program" u saradnji sa Udruženjem Magic Factory - Tvornica Magije iz Tuzle.

 

24052017-2Delegacija Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem i ministrom industrije, energetike i rudarstva Srđanom Mićanovićem, uzela je učešće na ovogodišnjoj SBF konferenciji, te su tom prilikom obavljeni razgovori sa šest potencijalnih investitora iz Katara, Bahreina i Saudijske Arabije, koji su iskazali interes za projekat „Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika" i jednim investitorom iz Indije, zainteresovanim za projekat „Nexus Development Program".

 

 

Uspostavljanje mreže kontakata na Sarajevo Business Forumu, predstavlja inicijalnu kapsulu za uspješnu implementaciju predstavljenih projekata, te će Vlada Tuzlanskog kantona i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koji bi u konačnici doveli do formalizacije saradnje sa investitorima i uspješne implementacije i realizacije pomenutih projekata.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Projekti iz Tuzlanskog kantona na Sarajevo Business Forumu 2017