Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta upriličila prvi radni sastanak sa predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, održan je prvi radni sastanak ministrice Mirsade Begović sa predstavnicima Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona i Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Predsjednici Aktiva direktora na prijemu kod ministrice Begović

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, prof. Mirsada Begović u Ministarstvu je upriličila prijem za predsjednicu Aktiva direktora srednjih škola prof. Azrom Gazibegović i predsjednikom Aktiva direktora osnovnih škola prof. Almirom Hadžićem.

Opširnije...

Menadžment Univerziteta u Tuzli u zvaničnoj posjeti ministrici Begović

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. Mirsada Begović i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović održali su, u Ministarstvu, prvi sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada. Ova prilika je bila i zvanična posjeta dobrodošlice ministrici na ovu veoma odgovornu poziciju, kao i očekivanje ostvarivanja bliske saradnje i pomoći u otklanjanju problema koji se mogu zajednički riješiti.

Opširnije...

Ministrica Begović primila predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli

Prof. Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, primila je Nedžada Hodžića, predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli. Tokom susreta razgovarano je o svim pitanjima u oblasti visokog obrazovanja, te o aktuelnim problemima u reformi obrazovanja. Posebno su naglašena pitanja o poboljšanju studentskog standarda, o adaptaciji studentskog centra, poboljšanju uslova smještaja, kao i uslova studiranja.

Opširnije...

Ministar Kunić ugostio evropskog prvaka u karateu za kadete

Prof.dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, organizovao je prijem za karatistu Kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, Hamzu Čajića i njegovog trenera Željka Zombru. Hamza Čajić je osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se od 5. do 8. februara održavalo u Cirihu.

Opširnije...

Prijem za predstavnika OSCE-a u Tuzli

Prof. dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, i Mersija Jahić, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku, sastali su se sa predstavnicima Ureda OSCE-a u Tuzli, Sabinom Nadžaković i Nihadom Mešićem.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 57
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 mk150
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK2014
GfITC2014