Sastanak sa predstavnikom Helsinškog odbora RS-a

Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Mersija Jahić pomoćnica ministrice za obrazovanje, juče su u Ministarstvu održale sastanak sa Brankom Todorovićem, izvršnim direktorom Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske.

Opširnije...

Studenti Pravnog fakulteta na prijemu kod ministrice Begović

Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta sa saradnicima, jučer je organizovala prijem za studentice Pravnog fakulteta iz Tuzle, koje su osvojile prvo mjesto na takmičenju u Strazburu iz oblasti ljudskih prava i primjene Evropske konvencije o zaštiti osnovnih ljudskih prava i sloboda, u okviru projekta "Dodatna izgradnja kapaciteta pravosuđa u primjeni evropskih standard o ljudskim pravima u BiH" u organizaciji Vijeća Evrope.

Opširnije...

Prijem za mlade karatiste Tuzlanskog kantona

Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, ugostila je mlade karatiste sa područja Tuzlanskog kantona, koji su kao reprezentativci Bosne i Hercegovine postigli odlične rezultate na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano krajem maja u Herceg Novom.

Opširnije...

Produžen rok za predaju dokumentacije potrebne za upis u srednje škole

Zbog komplikovane i dugotrajne procedure izdavanja dokumentacije kojom se potvrđuje pripadnost porodici demobilisanog borca, te kratkog roka za predaju dokumentacije za upis u srednje škole na području Tuzlanskog kantona, na zahtjev Ministarstva za boračka pitanja, rok za predaju dokumentacije kojom se potvrđuje pripadnost porodici demobilisanog borca prolongiran je do petka 12.6.2015. godine do 12 sati.

Opširnije...

Prvi radni sastanak Komisije za davanje primjedbi i prijedloga za izradu Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je održan prvi radni sastanak Komisije za davanje primjedbi i prijedloga za izradu Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Opširnije...

Ministrica Begović primila predstavnice MIOS-a

Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, juče je sa saradnicima održala radni sastanak sa predstavnicama Međunarodnog udruženja "Interaktivne otvorene škole" (MIOS) u Tuzli.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 57
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 mk150
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK2014
5

GfITC2014