Održan okrugli sto na temu "Stanje u privredi"

U organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, dana 22.07.2015. godine održan je prvi radni sastanak Interresorne radne grupe formirane od strane Vlade TK za organizaciju okruglog stola i vanredne tematske sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na temu „Stanje u privredi".

Opširnije...

Održan Okrugli sto na temu izrade Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja

Jučer je u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, održan Okrugli sto na kojem se razgovaralo o izradi novog Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja. Na Okruglom stolu prezentiran je prijedlog Pravilnika, te su učesnici iznijeli svoje primjedbe i sugestije u cilju izrade što kvalitetnijeg teksta pravilnika, na osnovu kojih će se na sistematičan način urediti kriteriji i donijeti Pravilnik od strane Ministarstva.

Opširnije...

Prvi radni sastanak ministra Jagodića sa predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, održan je prvi radni sastanak ministra mr.sc.Izeta Jagodića sa predstavnicima Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona i Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Sastanak sa Savjetom za sport

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, mr.sc.Izet Jagodić i predstavnici Savjeta za sport Tuzlanskog kantona, na čelu sa predsjednikom Vedranom Lakićem, održali su, u Ministarstvu, prvi sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada.

Opširnije...

Tehnološki višak u školama biće raspoređen do kraja sedmice

Danas su u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, komisije za zbrinjavanje tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama održale sjednicu, na kojoj su usvojile smjernice rada, ali i dogovorile da se do četvrtka naprave raspodjele svih nastavnika i profesora koji su nakon završetka školske godine proglašeni tehnološkim viškom.

Opširnije...

Ambasadorica Francuske u BiH posjetila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona

Njena ekselencija Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini, danas je posjetila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 57
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 mk150
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK2014
5

GfITC2014