Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, kvaliteta obrazovanja mladih i razmjeni informacija

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, kvaliteta obrazovanja mladih i razmjeni informacija između resornog ministarstva i Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona – mreVUK TK. Memorandum su potpisali prof. dr. Mirsad Kunić, ministar i Kenan Hadžihasanović, predsjednik Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Dodijeljene nagrade i priznanja najistaknutijim prosvjetnim radnicima

U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. oktobra, u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama upriličena je Svečana akademija na kojoj su uz prigodan umjetnički program, uručene zahvalnice i priznanja, za životno djelo nastavnicima osnovnih i srednjih škola, kao i uposleniku Pedagoškog zavoda.

Opširnije...

Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja od nastupajuće 2014/15. pedagoške godine

Stanje objekata i rad predškolskih ustanova nakon elementarnih nepogoda, te implementacija Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu za djecu koja nisu obuhvaćena nekim drugim oblikom predškolskog odgoja i obrazovanja bile su teme današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda TK sa direktorima predškolskih ustanova i predstavnicima općinskih službi za društvene djelatnosti sa područja Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Prijem za predstavnika EUFOR-a

Prof.dr. Mirsad Kunić, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, i Mersija Jahić, Pomoćnik Ministra za obrazovanje i nauku, sastali su se sa predstavnikom EUFOR-a, majorom Martin Zarflom, koji je prezentovao plan i prioritete djelovanja EUFOR-a, te izrazio nadu da će u toku njegovog angažmana u BiH doći i do unapređenja dobrih odnosa. Istakao je da planiranu vježbu vojnici EUFOR-a na Manjači nisu izveli radi elementarne nepogode, koja je u maju zadesila BiH, ali su vojnici zajedno sa Oružanim snagama BiH, vježbu odradili u realnim okolnostima, pomažući ljudima kojima je pomoć bila neophodna.

Opširnije...

Ministri posjetili Studentski energetski klub

Kako bi se upoznali sa dosadašnjim radom i rezultatima koje je Studentski energetski klub ostvario u saradnji sa USAID-om, ministri tri resorna ministarstva u Vladi Tuzlanskog kantona Jelena Ilić, Mirsad Kunić i Zvjezdan Karadžin posjetili su u petak ovo tuzlansko studentsko udruženje.

Opširnije...

Započela finalna faza akreditacije Univerziteta u Tuzli

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona započelo je finalnu fazu procesa akreditacije JU Univerzitet u Tuzli.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 57
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić