Obilježen Dan učitelja

Suze radosnice i osmjeh na licu pratili su odgovor Alme Kurtić nastavnica harmonike iz Gračanice, na pitanje kako se osjeća danas, kada zna da će primiti nagradu, za skoro tri decenije rada s djecom.

Opširnije...

Karatisti TK u MONKS-u

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc. Izet Jagodić i pomoćnik ministra za kulturu i sport Zlatko Dukić danas su u Ministarstvu održali sastanak sa delegacijom Karate saveza Tuzlanskog kantona koju je predvodio Fikret Selman.

Opširnije...

Premijer i resorni ministar u školama

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Izet Jagodić, danas su posjetili dvije osnovne škole "Novi Grad" u Tuzli, Prvu osnovnu školu u Živinicama i Mješovitu srednju školu u Kalesiji.

Opširnije...

Ministar Jagodić zaželio sretan i uspješan početak nove školske godine

U povodu početka nove školske godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK mr.sc.Izet Jagodić upućuje dobre želje za uspješno školovanje, želi sretan početak i rad, kako prvačićima, koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli danas je održan radni sastanak ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Izeta Jagodića, sekretara Hadžeta Kurtovića i pomoćnica ministra Mersija Jahić sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu.


27082015 monks4Sastanak je upriličen uoči početka nove školske 2015/2016. godine, a razgovaralo se o svim aktuelnim temama sa kojima se susreću obrazovne ustanove, kako bi se utvrdili prioriteti i zajednički ih rješavali, a to su: informacija o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola u stanju socijane potrebe, okončanje konkursne/oglasne procedure i prijem zaposlenika u osnovne i srednje škole, normativno-pravni poslovi u ustanovama osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja, uvođenje programa eko-škole u osnovne i srednjeg škole na podruučju TK, održavanje školskih objekata i prostora oko školskih objekata i doniranje knjiga školske lektire za "Dopunske škole", koje pohađaju djeca državljanja BiH u inozemstvu.


Ministar Jagodić je prisutne direktore upoznao sa aktivnostima Ministarstva u cilju početka nove školske godine na vrijeme. Konkursna procedura se privodi kraju. Na sastanku je posebno bilo riječi o jasnim i transparentnim tumačenjima Pravilnika koji se tiče primanja nastavnika u radni odnos.


Ministarstvo će osigurati određen broj kompleta besplatnih udžbenika za učenike devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja koji su u stanju socijalne potrebe, kao i za učenike romske populacije koji su u istoj situaciji. Sredstva za ove namjene osigurana su iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.


Nastava će početi 1. septembra, u prvom polugodištu u ovoj školskoj godini trajat će do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust.

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona

Mješovita srednja medicinska škola organizovat će nastavu na dvije lokacije

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je organizovan sastanak sa direktorima javnih ustanova: Mješovita srednja medicinska škola Tuzla, Osnovna škola "Mejdan" Tuzla i Osnovna škola "Novi Grad" Tuzla, na temu obezbjeđivanja prostora za normalno funkcionisanje nastave.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 mk150
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK2014
5

GfITC2014