Redovni sastanak ministra Kunića i članova Plenuma građana Tuzlanskog kantona

 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić danas je na sastanku sa članovima Radne grupe za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Plenuma građana Tuzlanskog kantona dogovorio konkretna rješenja, na osnovu kojih će biti utvrđen način i dinamika rada, kako bi se što ranije uradile izmjene (putem amandmana), koje se odnose na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Sastanak Ministra i Rektora

 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović održali su sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada.

Opširnije...

Ministar Kunić primio predstavnike Plenuma građana TK

 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić primio je članove Radne grupe za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Plenuma građana Tuzlanskog kantona. Sastanku su prisustvovali i predsjednici Antikorupcijske i Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Skupštine Tuzlanskog kantona, v.d. glavni inspektor za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, kao i Zoran Jovanović, poslanik Skupštine Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Ministri posjetili Muzej istočne Bosne

 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Mirsad Kunić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Isabegović, sa saradnicima, danas su posjetili JU Muzej istočne Bosne u Tuzli. Posjeta je upriličena radi upoznavanja resornih ministara sa trenutnom situacijom u kojoj se ova ustanova nalazi, kao i radi pronalaženja zajedničkih mogućnosti u rješavanju i saniranju problema u kojima se Muzej nalazi.
Ministar Kunić je istakao važnost projekta trajne sanacije i rekonstrukcije cjelokupnog objekta, predložio je da se napravi petogodišnji plan u koji bi se ugradile sve faze rekonstrukcije, te da se plan usvoji kao dokument koji bi obavezivao i buduće vlade kao osnivača, kako bi se po fazama radila rekonstrukcija objekta.

Opširnije...

Sastanak Radne grupe za rješavanje korištenja prostora Doma Armije u Tuzli

 

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona održan je sastanak Radne grupe za rješavanje korištenja prostora Doma vojske FBiH, sa ciljem dogovora o rješavanju problema korištenja prostora Doma Armije u Tuzli.

Opširnije...

Potpisan Memorandum o razumijevanju za nastavak realizacije projekta „Obrazovanje po mjeri djeteta – Bosna i Hercegovina na putu ka EU“ u Tuzlanskom kantonu

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Save the Children-a, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva Tuzlanskog kantona, o nastavku realizacije projekta „Obrazovanje po mjeri djeteta – BiH na putu ka EU". Memorandum su potpisali ministar Adem Šehidić, direktorica Save the Children-a Andrea Žeravčić, i direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čiča.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Slatina 2
75000 TUZLANSKI KANTON

 

+387(0)35 280-711;
+387(0)35 369-323;
 

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona

ABA/CEELI
Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:Amira Krehić

Akcioni plan za mlade Tuzlanskog kantona za 2014. godinu

akcioni plan mladi