Predstavnici Regionalne advokatske komore kod ministra Blagojevića

O mogućnostima angažovanja mladih koji su završili Pravni fakultet i još nemaju zaposlenje a dolaze iz porodica šehida i poginulih boraca danas je razgovarao ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević sa predsjednikom Regionalne advokatske komore Tuzla Amirom Mešićem.

Adv kom kod BlagojevicaProjekat sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida, poginulih boraca za 2022. godinu obuhvatio bi oko 20 mladih pravnika koliko ih prema podacima trenutno ima na evidencijama Službe za zapošljavanje TK, rečeno je ovom prilikom.

Bila je to prilika za dogovor o načinima i mogućnostima da se putem Advokatske komore nezaposlenim pravnicima omogući da godinu odnosno dvije godine stažiraju i steknu uslove za dalje zapošljavanje i eventualno polaganje pravosudnog ispita te dalji radni angažman.

Predstavnici Regionalne advokatske komore Tuzla na današnjem su sastanku podržali zajedničku aktivnost te je dogovoreno da se u narednom periodu potpiše sporazum koji će omogućiti angažovanje mladih nezaposlenih pravnika u advokatskim firmama, članicama Regionalne advokatske komore Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15